TikTok vë në rrezik jetën e vajzës 6-vjeçare që gëlltiti 23 magnetë për një sfidë ‘online’

Një vajzë e vogël që gë lltiti 23 magnete kishte nevojë për ndërhyrje kirurgjikale urgjente për t’i hequr ato. Vajza e vogël nga Sussex ishte duke luajtuar me magnetët e vegjël pasi i kishte blerë për të bërë një varëse për kukullën e saj të vogël.

Vajza gëlltiti magnetët e vegjël të cilët më pas i depërtuan në zorrën e saj dhe mjekët thonë se asaj i duhet të jetojë me një qese në stomak. Mamaja e vajzës tha se ajo i kishte përdorur magnetët për të imituar një sfidë në TikTok. Familja kishte gjetur më shumë magnetë në dhomën e gjumit të vajzës së vogël.

Mamaja e saj tha se pas kësaj që i ndodhi vajzës së saj prindërit e tyre duhet të kenë kujdes kur fëmijët e tyre luajnë me magnetë pasi kanë rrezik për shëndetin e tyre. Fillimisht vajza kishte dhi mbje stomaku, kishte vj ellë për dy ditë dhe më pas përfundoi në spital.

Kur mjekët po e bënin operacion zbuluan var un me m gnetë brenda zorrës së vajzës. Ndërkohë, në një in cident të ngjashëm në Skoci në fillim të këtij muaji një djalë nëntë vjeçar gati vd iq pasi gëlltiti magnet për një sfidë Ti kTok.