Mediat serbe reagojnë ashpër ndaj deklaratave të Ramës

“Sot jemi dëshmitarë të ma novrave te atrale usht arake të S erbisë në veriun e Kosovës”.

Kjo deklaratë e Kryeministrit Edi Rama gjatë konferencës së përbashkët për shtyp në Prishtinë me homologun e Kosovës Albin Kurti ka ngj allur rea gimin e ash për të me diave serbe. Agjencia e lajmeve B92 shkruan se Rama ka ng ritur ak za ndaj Serbisë për ma novra tea trale luf tarake e akte të tjera.

Me një titull të madh, në versionin në gjuhën angleze, kjo agjenci e konsideron si s ulm nga Prishtina të Kryeministrit Rama, Serbisë, edhe deklaratën tjetër, ku kreu i qeverisë shqiptare shprehet se lidershipi i Beogradit zyrtar mbështetet tek fan tazmat e gjen eralëve të mundur në fushëb etejë në të ka luarën kur prete ndon se duke rritur ten s ionet në ku firin me Kosovën, po mbron popu llsinë serbe që jeton në këtë vend.

Kjo vizitë e Ramës vjen fill një javë pas nisjes së ten sioneve në veri të Kosovës dhe qartazi Kryeministri shqiptar u rre shtua në krah të Prishtinës, edhe pse nuk hodhi poshtë nismën “Open Balkan” që ka ndë rmarrë me Vuçiç dhe Zaev.

Tv Klan