Propolisi, ANTlBl0TlKU natyral që bën mrekullira! Ja si ta përgatisni në kushte shtëpie

Propolisi ka një efekt të provuar në një numër sëm undjesh të lëkurës, duke ndihmuar njerëzit që vuajnë nga der matiti, kallot dhe ek zema.

Në të njëjtën kohë, lehtëson dh imbjen gjatë lën dimeve të ndryshme të lëkurës dhe ndihmon në sh ërimin e shpejtë të p l agëve.

Prop olisi konsiderohet se shëron in feksi onet staf ilokoke dhe sëm undjet e kër pudhave. Është jashtëzakonisht efe ktiv për ul cerat, dj egiet dhe pi c kimet.

Si të bëni pomadë?

Vendosni 80-90 gramë vazelinë në një enë me smalt ose qeramike, të cilën mund ta blini në farmaci.

Ngroheni në avull në mënyrë që uji të vlojë pak. Kur vazelina shkrihet, shtoni gradualisht 10-20 g propolis të bluar.

Tundeni për 10-15 minuta derisa përbërësit të bashkohen. Kulloni përmes një filtri garze në një kavanoz, mbylleni menjëherë dhe lëreni të ftohet.

Kallot – Lyeni me një shtresë të trashë pomade propolisi dhe fiksojeni me flaster. Lëreni të qëndrojë gjatë natës.

Së.mu.ndjet kër.pudhore të lëkurës – Vendosni vaj propolisi në zonën e së.murë disa herë në ditë.

Dje.giet – Njomni g.arzën në vaj të pro.polisit, vendoseni sipër dj.e.gies./ noa.al

Foto: © kosolovskyy