Përse bebet në jetimore nuk qajnë?

Pak kohë më parë një nënë nga Uganda zbuloi në rrjetin social Facebook arsyen e tri shtë përse bebet në jet imore nuk qa jnë.

Dayna Magër postoi një foto të saj dhe të vajzës, Luella. Postim që u bë menjëherë viral. Vajza ndodhej brenda shtratit të saj por arsyeja përse kjo u bë virale ishte për shkak të sh krimit.

“Dikur një misionar më pati treguar një histori në lidhje me bebet. Në lidhje në fakt me bebet që br aktisen nga prindërit brenda jetimores. Ai tregim që më dogji totalisht trupin nga dh imbja. Atëherë sapo kisha sjellë në jetë Luellën, një bebe të vogël dhe sigurisht isha më e brishtë se më parë.

Ai më tregoi se jetimoret e Ugandës janë ndryshe. Atje bebet nuk qa jnë. Madje brenda tyre kishte rreth 100 djepë me bebe. Por cuditërisht mbizotëronte qetësia. Mes tyre ndodhej një kujdestare.

Ai e kishte pyetur atë se përse bebet nuk qa nin. Si kishte mundësi që mes një dhome plot me të porsalindur të mbizotëronte qetësia. Dhe më pas ai morri prej saj përgjigjen që nuk do ta harrontë sa të kishte jetën. E madje as unë, asokohe nënë e një bebe të porsa lindur!

Ajo i shprehu atij se rreth 1 javë pasi bebet silleshin në jetimore qa nin. Me orë të tëra madje. Më pas pushonin. Pushonin atëherë kur e kuptonin se askush nuk do të vinte atje për ta…

Ata e kuptonin se nuk do të vinte askush për ta, as për 10, as për 4 minuta, e madje ndoshta kurrë!!

Kjo ishte e dh imbshme, për një nënë është shkatërruese të dëgjojë këtë. Sapo shkova në shtëpi e përqafova direkt beben time. Luellën time dhe i premtova se gjithmonë do të isha pranë saj. sa herë të qa nte në 2 të natës. Sa herë të qa nte ndërsa vritej, sa herë të kishte nevojë për mua!”

Postimi i Magers u bë menjëherë viral. Morri gati 54000 like dhe 21000 share. Dhe madje shumë revista e publikuan historinë e saj. historinë e atyre bebeve që kanë nevojë gjithmonë për ngrohtësi!

Nëna mos i br aktisni fëmijët! Mbrohuni!

Nëna mos i lini fëmijët të qa jnë! Shkoni direkt tek ata dhe i përqfoni!

Kujdestare! Jepjuni dashuri atyre fëmijëve. Mos i lini të ndihen vetëm. Ju mund të bëheni sadopak “nënë” për ta. Qoftë edhe 5 minuta në ditë, për secilin!